SIRENA DUNARII 2001 | VINARTE 500 ML

144,00 lei

Stoc epuizat

Categorie: Etichete: ,

Descriere

SIRENA DUNARII 2001 | VINARTE 500 ML

CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte

SOI: Riesling Italian 100 %

ALCOOL: 13,0% vol.

 

VINIFICARE

Recoltați manual şi foarte atent, strugurii atacaţi de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinaţi fără să fie zdrobiţi după care s-au presat boabele întregi, mustul rezultat a fost însămânţat cu levuri selecţionate şi a fermentat pentru o perioadă în cisterne de mici capacitaţi cu temperatura controlată automatizat la circa 17°C, după care a fost finalizată fermentaţia în barrique-uri de stejar francez. După desăvârşirea fermentaţiei alcoolice, vinul a fost înnobilat timp de 24 luni în barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prăjire.

 

NOTE DE DEGUSTARE

Vizual: vinul este limpede strălucitor cu o culoare galben aurie, eventuale depuneri sunt normale în condiţiile în care vinul nu a fost filtrat.

Olfactiv: este intens cu un buchet floral împletit cu arome de fructe uscate, note de caramel, miere de albine şi flori de tei.

Gustativ: este plin şi savuros, onctuos, cu corp şi textură complexă ce îl fac lung şi plăcut.

 

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: se poate servi cu foie gras, deserturi sau cu brânzeturi puternic aromate, la o temperatură de 10 – 12°C.

POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă pe o perioadă lungă de timp, fara a-i altera calităţile, devenind astfel nobil, mai complex şi mai generos.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0