Mancare si vin – Cum le combinam

Exista ceva mai fericit decat obtinerea echilibrului perfect al bauturilor alcoolice preferate cu o masa uimitoare? Spre exemplu, mancare si vin? De obicei ne bucuram de acestea la o petrecere sau la o masa intre prieteni, pentru ca probabil nu ne gandim atat de des cum ar trebui sa combinam aceste doua alimente.

Daca nu combini in mod corect doua alimente, este posibil sa-ti distrugi intreaga experienta. Daca doresti sa faci asta, noi iti punem la dispozitie cateva sugestii de imbinari care noua ne plac.

1. Sampanie si stridii

Stridiile au o aroma usor sarata, distinsa, si unica, in timp ce sampania are un gust usor, subtil si dulce. Atunci cand ele sunt combinate ofera un echilibru uimitor intre aromele dulci si sarate. Este bine sa tii cont de faptul ca fructele de mare sunt mult mai bune alaturi de un vin alb sau vin spumant, cum ar fi Prosecco. Aceasta combinare iti poate schimba intreaga experienta la o cina cu fructe de mare.

2. Desertul si vinul rosu

Deserturile sunt adesea dulci si ar trebui sa tii cont de acest fapt. E bine sa optezi pentru un vin nu foarte dulce. Cabernet Sauvignon, de exemplu, gratie aromelor sale indraznete de fructe, poate sa faca o pereche excelenta atunci cand este combinata cu deserturi dulci si bogate, cum ar fi un tort Padurea Neagra.

3. Vin rosu si carne rosie

Daca esti un gurmand ar trebui sa stii deja despre aceasta combinatie. Un vin rosu, precum Merlot, confera o aroma puternica si indrazneata si se potriveste alimentelor care au o aroma robusta. Langa o farfurie cu friptura de vita sau miel fript (chiar si sunca) merge de minune un vin rosu.

4. Vin si mancare picanta

Daca esti in cautarea unui vin care sa mearga bine cu mancarea aromata si picanta, cum ar fi curry indian, opteaza pentru un vin cu un continut mai redus de alcool. Poti opta pentru un vin dulce, cum ar fi Riesling, poate aduce o aroma distincta celor doua.

5. Vin “pamant” si alimente pamantii

Una dintre cele mai incantatoare combinatii de imperechere este una in care mancarea si vinul se oglindesc unul pe celalalt. Factorul de pamant este, de obicei, gasit in vinurile rosii, cum ar fi Pinot Noir si Nebbiolo, si se potrivesc de minune cu preparate “de pamant” cum ar fi fripturi de bizon sau ciuperci salbatice.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0
Cocktailuri cu bourbon, whisky, ginBauturile alcoolice si impactul lor asupra noastra