Cum sa bei rom?

Cum sa bei rom?

Cu totii am incercat rom macar o data, fie ca era vorba de un cocktail, fie ca era vorba de un desert. Ati incercat, insa, sa beti romul simplu? O multime de oameni au incercat sa faca asta, dar nu au considerat ca au avut parte de o experienta placuta. Acest lucru s-a intamplat din pricina faptului ca ei n-au stiut cum sa bea romul.

Primul rom a fost facut pe plantatiile de trestie de zahar din Caraibe, in secolul al XVII-lea.

Temperatura de servire corecta a romului

Temperatura corecta pentru toate tipurile de rom, in afara celor premium, este temperatura camerei. Acesta nu trebuie racit si poti tine paharul in mana fara teama ca se va incalzi. Este chiar recomandat sa-l incalzesti.

Majoritatea aromelor din rom vor fi resimtite in momentul in care acesta se afla la temperatura camerei. Doar in cazul in care romul se afla la temperatura camerei lucrurile vor sta diferit. Pentru o servire cat mai buna, atat romul auriu cat si cel inchis la culoare ar trebui incalzit putin inainte de a fi baut. Baut la temperatura camerei este perfect, nu este necesara o alta sursa de caldura in afara de maini. In ceea ce priveste romul premium – poti bea cu gheata sau apa rece, precum whisky.  

Dat fiind faptul ca romul premium are un continut ridicat de alcool, apa/gheata il vor face mai usor si placut de baut. De asemenea, romul cu mai mult de 45% alcool necesita mai multa diluatie decat doar cateva cuburi de gheata.

Cum bem rom simplu

Dupa cum stii, unele tipuri de bauturi necesita diferite tipuri de pahare. Barmanii servesc in general romul in pahare de whisky, ceea ce nu reprezinta cea mai buna idee.

Romul se serveste cel mai bine in pahare Grappa. De ce? Deoarece aceste tipuri de pahare in forma de palnie favorizeaza amusinarea aromelor in timpul degustarii, creand astfel o experienta completa: miros si gust. Tine paharul in mana pentru o vreme, pentru a-l incalzi, apoi apropie-l incet de gura.

Asigura-te ca nu-l inhalezi pentru vinul, fiindca are un miros mult mai puternic. Incepi sa-l mirosi intai de la distanta. Lasa aromele sa-ti patrunda in sinusuri, apoi indeparteaza-l. Apoi poti continua de mai aproape. Este important sa folosesti aceasta procedura, din cauza volumului mare de alcool.

Inainte de a bea mai serios, ia o inghititura mica prima data. Lasa-ti papilele gustative sa se obisnuiasca cu gustul. Apoi, poti lua guri mai mari si mai rapide. Astfel vei avea acces la toate aromele ascunse in romul respectiv.

Cu ce ingrediente se amesteca in cocktail-uri?

Mojito
Mojito este un cocktail usor de preparat si nu are nevoie decat de cateva ingrediente. Pentru un mojito avem nevoie de rom, lime, zahar, menta si sifon(sau apa minerala). Este probabil cel mai racoritor cocktail si cea mai potrivita bautura pentru o zi calduroasa de vara. Nu exista prea multe bauturi care sa se poata compara cu prospetimea unui Mojito. Cheia este sa alegi un rom cat mai bun. In plus, poti adauga si alte fructe, cum ar fi ananas, zmeura, pepene verde.

Pina Colada
Acesta este un cocktail mai cremos si poate fi facut prin amestecarea sau agitarea ingredientelor. Alegerea iti apartine. Este un cocktail de vara si este bogat in arome. Pentru a prepara un cocktail Pina Colada vei avea nevoie de nuca de cocos, rom si ananas. Se poate spune ca este mai mult un suc cu multivitamine decat o bautura alcoolica, motiv pentru care este atat de racoritoare la temperaturi ridicate. Poti adauga si cateva cirese sau capsuni, pentru a face amestecul si mai interesant.

Hot buttered rom
Acum ca tot am discutat despre cocktail-urile de vara, ce zici de unul de iarna? Acest cocktail te va ajuta sa te relaxezi si sa te incalzesti in zilele friguroase de iarna. Tot ceea ce ai nevoie pentru acest cocktail este vanilie, unt, zahar brun si rom negru. Este foarte simplu si foarte accesibil. Se poate chiar sa ai deja ingredientele acasa. Este dulce, picant si poate fi facut in cantitati mari pentru a incalzi oamenii de la o intreaga petrecere. Se poate servi la temeperatura camerei sau poate fi incalzit, pentru a fi servit pentru cum cacaoa fierbinte.

Care este concluzia? Fie ca este baut simplu sau integrat intr-un cocktail, romul este cu adevarat o bautura grozava. Aromele sale si cantitatea ridicata de alcool te pot relaxa si obisnui destul de repede cu gustul. Gustul sau este de neegalat. Si, dupa cum ai aflat deja, este atat o bautura de vara cat si una de iarna.

Te invitam sa il incerci in toate modurile prezentate mai sus si sa decizi singur care rom este preferatul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *