Cum sa bei coniacul

Coniacul este o alegere potrivita atat inainte cat si dupa masa. Este foarte versatil si poate fi combinat cu mai multe tipuri de mancare. Il poti bea atat acompaniat cat si de unul singur. Il poti bea simplu sau intr-o combinatie, realizand un cocktail interesant.

In timpul consumarii aperitivului, coniacul se beau de obicei cu o picatura de apa, ce dezvaluie aromele fructate, florale si condimentate si face experienta degustarii mai placuta. Daca adaugi doua cuburi de gheata paharului de coniac, acestea se vor topi vor dilua coniacul si vor reduce procentul de alcool, ceea ce va produce dezvaluirea aromelor si va face gustul mai racoritior. Trucul este sa lasi cuburile de gheata sa se topeasca incet, pentru a descoperi noi arome cu fiecare inghititura.

Coniacul poate fi consumat inghetat, ceea ce va face lichidul foarte vascos. Explicatia acestui fenomen este data de procentul mare de alcool care nu ii permite sa inghete complet. coniacul in acest fel are o textura catifela si va crea o senzatie placuta. Sub acesta forma, coniacul se imbina foarte bine cu fructele de mare: stridii, homari sau sushi.

Pentru o bautura simpla, pe post de aperitiv, coniacul poate fi consumat cu apa tonica sau ghimbir. Astfel se vor scoate la iveala note fresh, fructate si dulci.

Alege corect paharul de coniac

Forma paharului influenteaza experienta degustarii. Forma lunga si ingusta a paharului ajuta la captarea aromelor si notelor din coniac si mai putin a alcoolului – acesta s-ar numi “pahar de degustare”. Cand adaugi un strop de apa in coniac este de asemenea recomandat paharul de degustare. coniacul pe gheata se serveste dintr-un pahar mare, cu spatiu pentru doua cuburi de gheata. Acest lucru permite ca paharul sa fie tinut in mana, autand in acelasi timp la procesul de topire al cuburilor de gheata. Pentru un mix cu gheata utilizeaza un pahar lung, cu mai multe cuburi de gheata. Cu cat pui mai multe cuburi de gheata, cu atat bautura va ramane mai mult timp rece, deoarece gheata se va topi mai incet. Tipul de pahar snifter este recomandat pentru un moment traditional de degustare, dupa cina, ca o bautura digestiva. Pentru aceasta degustare, tine paharul intr-un mod elegant si incalzaste-l in maini. Si in timpul cinei este recomandat sa consumi la fel congnacul – intr-un mod elegant, cu paharul incalzit.

 

Imbinarea mancarurilor cu coniac

Branza Roquefort si branza parmezan, cu aromele lor picante, se imbina foarte bine cu coniacul. Branza Roquefort complimenteaza coniacul prin aromele de branza grasa, pe cand parmezanul este puternic aromatic, mergand mana in mana cu aromele din coniac. Ciocolata face de asemenea buna pereche cu coniacul. O ciocolata neagra pura, cu arome amare, se imbina perfect cu notele florale si picante regasite in coniac. De asemenea, fructele uscate (cum ar fi caise uscate)  sau confiate fac si ele pereche buna cu coniacul. Mai poti incerca si combinatia cu smochine, care este iar una foarte reusita. De ghimbir nici nu mai este necesar sa pomenim, caci l-am adus in discutie inca din primele paragrafe.

Cocktail-uri pe baza de coniac

Cocktail-urile pe baza de coniac sunt la mare cautare in barurile din intreaga lume in care se beau cocktail-uri. Coniacul are un profil aromat bogat, foarte fructat, floral, dar si picant, iar acest lucru iti permite sa alegi dintr-o varietate de optiuni pe roata de cocktail. Poate inlocui cu usurinta alte ingrediente de baza din cocktail-urile precum Manhattan, Tom Collins, Mint Julep sau chiar si Mojito. Cocktail-urile precum Sidecar, Sazerac si, in general, cocktail-urile uscate, sunt cele mai bune dupa cina.

Chiar si din infuziile, cum ar cea de ghimbir, vanilie sau iasomie pot realiza o experienta mixologica mai extinsa. Pentru a schimba lucrurile, Hot Toddy – un cocktail cald, cu coniac, Simple Syrop (un sirop simplu, cu zahar) lamaie, scortisoara si apa fierbinte este perfect intr-o dupa-amiaza friguroasa de iarna.

 

Dupa ce ati retinut recomandările noastre cu privire la cum sa bei coniac, te invitam sa descoperi gama noastra de coniac care cu siguranta te va surprinde.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0
Alimente ce nu se combina cu vinulCum sa bei vin